این روزها هک شدن گوشی تقریبا معادل با دزدیده شدن بخشی از اموال و یا حتی زندگی آدم هست. موبایلی که داخلش در کنار تمام عکسها و فیلمهای خصوصی دریچهای است به حسابهای بانکی، به ایمیلها و کلی اکانتهای کاربر در جاهای مختلف فضای مجازی! این است که مراقبت از این شی ارزشمند دارای اهمیت میشود.
در کنار هک شدن گوشی مورد تلخ بعدی دزدیده شدن آن است. البان در این پست راهکارهایی به شما آموزش میدهد تا در صورت رخ دادن هر کدام از این اتفاقها کمتر آسیب ببینید.
به روز رسانی سیستم عامل گوشی و نرم افزارها
اگر در به روز رسانیها دقت کرده باشید، معمولا یکی از موارد مسائل امنیتی است. حتی گاها در به روز رسانی سیستم عامل گوشی فقط یک پچ امنیتی به شما ارائه داده میشود. این موارد امنیتی در واقع باگهایی هستند که دولوپرها پیدا کرده و در قالب یک به روز رسانی برای رفع آنها ارائه میدهند.
لازم نیست تمام نرم افزارهای گوشی خود را به روز کنید و از بابت آنها نگران باشید. البته اگر گوشی اندروید دارید کمیبیشتر مراقب باشید، چرا که در اندروید اجازه دسترسیهای بین اپی داده میشود.
به روز رسانیها هم به سادگی از طریق گوگل پلی در گوشیهای اندرویدی و اپ استور در گوشیهای آیفون قابل انجام هست. برای به روز رسانی سیستم عامل گوشی اندرویدی و آیفونتان نیز از طریق تنظیمات اقدام کنید.
به وای فای عمومیو رایگان وصل نشوید
یکی از راههای هک شدن گوشی اتصال به انواع وای فای رایگان اماکن عمومی است! این موضوع متوجه صاحب ارائه دهنده سرویس نیست، بلکه ممکن است یک هکر در این شبکه نیز وصل باشد. وقتی که هر دوی شما در یک شبکه باشید، راه هک شدن گوشی شما بازتر میشود و او میتواند به راحتی گوشی تان را هک کند! اما اگر در جایی مجبور به استفاده از وای فای عمومیشدید، بهتر هست که همزمان از یک اپ وی پیاننیز استفاده نمایید تا کار هک کردن دشوار شود.
قفل کردن برای پیشگیری از هک شدن گوشی
حتما روی گوشی خود یک قفل بگذارید. این امکان به صورت خودکار داخل گوشیها وجود دارد و تنها لازم هست از طریق تنظیمات آن را فعال کنید. قفل کردن گوشی از دو منظر حائز اهمیت هست، یکی اینکه اگر گوشی تان دست کسی بیفتد نمیتواند از آن استفاده کند، و دیگر اینکه در صورت اتصال به گوشی تان باز هم رمز جلودارش خواهد بود.
تمام اینها در کنار حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره به شما توصیه میشود. سعی کنید در رمز خود از عدد تکراری هم استفاده کنید و اگر از مدل الگو (pattern) استفاده میکنید از یک نقطه دو بار عبور کنید.
از تایید هویت دو مرحلهای استفاده کنید
تایید هویت دو مرحلهای یا همان two-step verification راهی است که حتی در صورتی که شخصی رمز شما را برای اکانتهایتان داشته باشد، بدون داشتن سیم کارت و دسترسی به پیامکها و یا هر روش دیگری نمیتواند وارد اکانتتان شود. چرا که فعال بودن این گزینه سبب میشود فرد مجبور باشد برای ورود یک کد دیگر را هم وارد کند که بعضا در لحظه تولید میشوند و گاها از قبل توسط خود کاربر تعیین شده است.
مطلب مرتبط: تایید هویت دو مرحلهای در تلگرام
مطلب مرتبط: تایید هویت دو مرحلهای در اینستاگرام
پسوردهای قوی استفاده کنید
هنگام ساخت اکانت، یا بعد از ساختشان، سعی کنید از پسوردهایی استفاده کنید که پیچیده تر باشند. اگر نگران هستید که آنها را فراموش کنید، در جایی به صورت فیزیکی یادداشتشان کنید. هر چه رمز شما سخت تر باشد، هک شدن آن نیز سخت تر خواهد بود. اپهایی هم برای ساخت این رمزهای دشوار وجود دارند که میتوانید از آنها هم استفاده کنید.
هر ایمیل و لینکی را باز نکنید
بعضا افراد بدون آنکه متوجه باشند، خودشان در را به روی سارقان و هکرها باز میکنند و آنها را به گوشی و فضای خصوصی خودشان راه میدهند. باید توجه داشته باشید که هر ایمیلی را باز نکنید، یا وقتی باز کردین، لینکهای نامطمئن را به هیچ وجه باز نکنید. این موضوع در رابطه با لینکهایی که بعضا در برخی پستهای در فضای شبکههای مجازی اجتماعی هم دیده میشود هم صادق هست. اگر پیامیرا به دفعات میبینید، قطعا اسپم و نادرست هست. همین بس که این پیام بدون اجازه ارسال کننده فرستاده میشود و این به معنای خطرناک بودن آن اپ هست!
از امکانات داخلی گوشی خود استفاده کنید
هم در گوشیهای اندرویدی و هم در گوشیهای آیفون گزینهای وجود دارد که میتوانید به واسطه آن از راه دور گوشی خود را تحت کنترل داشته باشید، اطلاعاتش را پاک کنید و حتی موقعیت مکانی آن را پیدا کنید. Find My iPhone در گوشیهای آیفون و Find My Mobile در گوشیهای اندروید این امکان را به شما میدهند.
تا قبل از ازدست دادن گوشی با این اپها و روش استفاده از آنها کار کنید.
اجازههای اپها را مدیریت کنید
این موضوع مخصوصا برای کاربران گوشیهای اندرویدی مطرح هست. مراقب باشید که به هر اپ چه دسترسیهایی میدهید. توصیه داریم در اولین فرصت به بخش permissions تنظیمات گوشی خود بروید و دسترسیها را کنترل کنید. ممکن است یکی از دلایل هک شدن گوشی شما یک دسترسی به یک اپ ناخوانده باشد!
پشتیبان گیری
در فواصل معینی که خودتان میخواهید یا بعد از اتفاقات خاصی، از گوشی خود یک پشتیبان گیری بکنید. حتی اگر گوشی از دستتان رفت، لااقل اطلاعاتتان برایتان باقی بماند.
منبع اپها را بشناسید
مراقب باشید که اپها را از کجا دانلود میکنید. تا وقتی اپ و سازنده آن را نمیشناسید، از جاهای دیگری به غیر از درگاههای رسمی اپ استور برای کاربران آیفون و گوگل پلی برای کاربران اندرویدی، اپی را دانلود و نصب نکنید. حتی وقتی از این درگاهها هم دانلود میکنید، حتما نکات مهم نصب اپ را در نظر داشته باشید .
از شارژرهای عمومیهم بترسید
اگر در جایی دیدید یک سیم خالی آویزان بوده و نتوانید نقطه انتهایی دیگر سیم را ببینید، کمیدر استفاده از آن برا شارژ کردن گوشی خود مراقبت کنید. ممکن است سر دیگر سیم به یک سیستمیوصل باشد که بدون اجازه شما اطلاعات داخل گوشی تان را خالی کند. بنابراین به شارژرهای عمومیخیلی اعتماد نکنید .
کلام آخر
این بود مختصری توضیح برای مراقبت بیشتر از گوشی تان. اگر نکتهای هست که شما میدانید و در این مقاله دیده نمیشود، خوشحال میشویم آن را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع: Elbaan، تعمیرات موبایل در محل